Tre rustne menn har fått sin første sponsor

De av dere som har rekt langs kysten på turer med overnatting vil kanskje kjenne igjen følgende scenario. Man er sliten og trøtt etter en lang dag i kajakken og må finne en plass å slå seg til ro for kvelden. Søken etter en egnet plass for å sette opp telt starter.  Et stykke unna observeres en lovende vik med mulighet for å komme i land, og det ser også ut til være håp om finne tørt og flatt land. Slitne armer skyver båten frem til vika. En speider må ut av båten og opp for å sjekke mulighetene, bare for å finne ut at det enten ikke finnes en kvadratmeter med flatt terreng, det som er flatt vil bli tatt av floa, det eneste som er flatt består av blaut myr eller vika er full av søppel som kommer til å ødelegge telt og underlag. Tilbake i båten, padle videre for å finne at neste vik med potensiale er opptatt av ei hytte. Til slutt gidder man ikke mer og strener i land og finner den plassen med minst bulker og der mulighet for at hode og bein ender på omtrent samme nivå er størst. Før teltet reises spas det som er av søppel, saueskit og gåsemøkk  unna etter beste evne. Inn med liggeunderlag og sovepose for å ta ei natt med dårlig liggekomfort og en litt vemmen følelse. Neste dag pakkes det blaute teltet fullt av møkk ned i kajakken, og en bønn går til høyere makter om at neste kveld vil gi litt bedre muligheter for søvn.

For å redusere antall slike opplevelser har vi erfart at hengekøyer kan være et godt alternativ i mange tilfeller. Leif har brukt hengekøyer på sine kajakk turer i Amasonas og Arne har i senere år hatt med hengekøye i mer hjemlige trakter. Begge har gode erfaringer med å sove dinglende mellom to trær.

Amok Equipment leverer hengekøyer av norsk design. Arne har benyttet deres DraumurTM  hengekøye ved flere anledninger. Det som er spesielt med dette designet er at køyen ikke henges opp i fotenden og hodeenden, de henges opp ”på tvers”. Dette gjør at man kan ligge helt flatt, noe som en noe tilårskommen rygg setter stor pris på. Det oppblåsbare liggeunderlaget vi vanligvis sover på i teltet skyves inn i en lomme i hengekøya slik at man kan ligge isolert og komfortabelt, og man kan snu og vende på seg uten at underlaget forskyver seg. Med integrert myggnett holdes iltre blodsugere unna og er det regn eller duggfall så spennes den spesialtilpassede tarpen opp. Køyen kan i tillegg gjøres om til stol og den har egen (øl)flaske holder, noe som gjør den til en klar vinner for Arne.

Med støtte fra Amok Equipment kan vi nå alle se frem til noen luftige og gode netter på veien.

Ønsker dere å vite mer om disse hengekøyene så finner dere mer informasjon her:

Hjemmeside : www.amokequipment.com

Facebook: www.facebook.com/amokequipment

Instagram: www.instagram.com/amokequipment

Mer om bruk og opplevelser i disse hengekøyene følger. Arne er spent på hva de to kompanjongene kommer til å mene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s