Oppvarming – Smøla rundt

Denne helga skulle Arne få testet langturformen litt. Sammen med sambo Torill var planen å padle rundt Smøla på fredag og lørdag. Vi har feriehus på Storneset på Smøla, så da var det bare å tusle ned til sjøen å legge avgårde. Første stopp ble i Steinsøysundet hvor lunsj ble inntatt på terrassen til Anders og Kristine. De to driver Smøla kajakk og har en fantastisk plass nord på Smøla. Har noen tenkt seg til Smøla for å padle så kan det leies kajakker og utstyr her. Det er også tilrettelagt for overnatting i telt nede ved sjøen. Se deres nettside for mer informasjon: http://www.smolakajakk.no/.

De to som driver Smøla kajakk

Etter å ha fått i seg litt mat og kaffe gikk ferden rundt nordenden. Med vind fra nord-øst ble det en del sjø her ute. Etter litt feilnavigering (kompasset lå i byen) så endte ferden i Vikan. Her ble kajakkene lagt bak et naust og Mette (Torill sin tremenning) kom og hentet oss.

Lørdag morgen var det på an igjen. Tidlig opp og tidlig av sted fra der vi slapp dagen før. Fantastisk fint vær på østsiden, med sol fra klar himmel og utsikt mot de vinterkledde Tustna Stabban. Sør på Smøla fikk vi god dytt i ryggen fra austavinden, og i straumene på sørsiden traff vi godt med tidevannet slik at vi kunne komme greit gjennom. Etter ca 3 mil var vi framme ved Steinsøyneset (som ikke er samme plass som Steinøysundet nevnt tidligere). Her ofret Torill seg og dro inn for å bli hentet slik at hun kunne begynne med middagen (gjester var ventet) . Jeg fikk da ta turen i motvind opp langs vestsiden i ensom majestet. GPS-klokka viste 27 km første dag og 42 km neste dag, så det ble ei grei økt, men ikke mer enn det må være. Skal vi rekke frem må vi regne med dager med vel 40 km for å ta igjen for hviledager og landligge på grunn av vær. Skuldrene kjennes litt. Satser på at det går seg til når vi kommer i tralten. Nå gleder jeg med til skikkelig langtur!

PS! Smøla er et padlemekka med utallige holmer og skjær. Anbefales av minst én rusten mann!

En rusten hilsen fra Arne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s