Dag 11

Da var det slutt på å ligge på rygg å gjøre ingenting. Når sant skal sies så går egentlig en hviledag ganske fort. Noe skal fikses, tørkes eller pakkes om. Vi kom oss av gårde i fin tid i dag, fikk ei fin mil langs Listalandet bort til Borhaug hvor det var tid for bunkring igjen. På Jokeren ble det både kanelsnurrer og skoleboller på oss. Trond satte også til livs en liter vaniljesaus.

Klare til å starte dagens økt

Etter Borhaug bestemte vi oss for å legge rett over Listafjorden og treffe land ganske langt vest. Det ble en lang kryssing ( ca 13 km ) med rotete sjø og strøm imot. Ble altså en slitsom affære det der. Fant oss heldigvis ei idyllisk vik på andre siden. Sola hadde titte frem og vi fikk fylt lagrene med litt mat.

Trond klar for turen videre etter rast i Vika

Etter pausen bar det oppover langs kysten i retning Egersund. Her er det eksponert kyst med bratte fjell som går rett i sjøen. Slitsomt å padle i slik reflekssjø lenge. Da tiden var inne for å avslutta dagen var vi kommet til et fyr og en vik som gikk innover. Etter å forsert en del strøm innover vika fikk vi landet båtene i en hage ved sjøen. Trond tok runden i husene rundt for å høre om vi kunne låne en veranda. Enden på historien er at vi nå ligger inne. Takk til trivelige mennesker i Åna Sira som byr fremmedfolk husrom. Husker dessverre ikke navnene, men vi fikk tatt et bilde.

Trond og to av de kjempehyggelige Åna- Sira innbyggerne, Osvald i midten og Roy til høyre.

Når jeg skriver dette sitter jeg i Rogaland og ser over til Vest-Agder. Grensen går i elva rett utenfor naustet vi bor i.

GPS’en stoppa på 400 km i dag. Skulle gi en etappe på 41,5 km i dag det. For de som lurer på skulderen til Arne så er den der ennå, men har oppført seg mye bedre i dag. Tror og håper hvilen hjalp.

2 kommentarer om “Dag 11

  1. Veldig morsomt å få være med på turen, tusen takk! Leser hver dag og er spent på hvordan det går videre. Dekker selv det meste av S. Vestkusten og Oslofjorden ned til Trægde, men ikke så langt ad gangen. Padle fra Kr.S. til Trægde på vei til barnedåp i Egersund var en flott opplevelse og helg i Åna Sira etterpå. Men padle gjennom strømmen fra Åna Sira – da hadde jeg nok sagt nei takk. Hordalandskysten er mitt hjemområde. Flott og med masse holmer og skjær, men ikke så enkelt med teltplass som man skulle tro. Einebærbuskene kan være en forbannelse. Riktig god tur videre – for noen naturopplevelser dere får (i tillegg til store armmuskler). Vennlig hilsen Gro Nordgreen, Bergen

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s