Dag 15

Dersom det skal ett ord til å beskrive dag 15 så må det være motvind. Skal det brukes to ord må det være motvind og slit. Skal det være bruk av hele tre ord får det bli motvind, slit og gjestfrihet.

Vi la ut fra vika med Arsvågen med friskt mot. Tørrdrakt ble droppet da vi ikke så for oss noen kryssingen i dag. Da vi kom ut fra vika fikk vi nordavinden midt i mot og det hadde vi stort sett resten av dagen, bortsett fra en periode hvor vi gikk mer på vest og fikk den i siden. Turen opp Karmsundet ble et slit. Ble kun en tur i land for hurtig å hive i seg noe mat for å ha noe å gå på. Var vel egentlig enige der og da om at tørrdrakt ikke hadde vært så dumt. Sundet ble krysset ved aluminiumsverket for å få le fra land. Det hjalp litt.

Stilig hus i Karmsundet. Sjekk størrelsen på stolen,

Vi kom da endelig frem til Haugesund Kajakklubb. Herav kommer det tredje ordet som beskriver dagen: gjestfrihet. Her får vi lagret utstyr innendørs og fått tørket det som trengs, også fikk vi oss en varm og god dusj. Torill som er sekretær i klubben hadde med varm og god linsesuppe. En smak av himmelen for to rustne menn som var godt nede på felgen i dag.

Fikk også en del gode tips og råd fra Øyvind og Svein som hadde hatt grunnkurs i ruskeværet. Det viser seg at strømmene her er styrt av fylling og tømming av Hardangerfjorden. Slikt er nytting å vite. Vi får begynne å følge litt mer med på tidevann nå etterhvert.

Torill stilte med varm suppe til oss

I morgen er det meldt opp i 16 m/s og Sletta er neste etappe. Vi utfordrer ikke skjebnen og blir i Haugesund i morgen. Håper å få et vindu på fredag morgen hvor vi kan snike oss forbi. Hviledag i morgen var ikke planlagt, men jeg må i hvert fall innrømme at det virker forlokkende nå.

I dag stoppa GPS’en på 575 km som skulle gi 3,3 slitsomme mil i dag. I morgen bli det burger på byen, livet kunne vært verre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s