Dag 17

Fra morgenen i dag snødde det sidelengs i Haugesund. Vi pakket båter og var klare ca kl 9. Planen var å gå opp til det første fyret på Sletta, og dersom forholdene tillot det ville vi prøve å smette over. Alternativt ville vi legge kursen tilbake på campingplassen vi hadde blinket ut i går.

Vi bestemte oss for å gå på. Det ble en humpete ferd men ikke verre enn at vi hadde kontroll. Et stykke opp langs Sletta så vi at det var ei flo-skur på vei. Vi satte kursen mot en av de få vikene som finnes men rakk ikke å komme frem i tide. Ble en stri tørn å komme i le. Da vi endelig nådde le hadde skura passert. Ble bare en kort stopp før vi satte kurs nordover igjen. Fikk en grei ferd opp resten av Sletta. Litt etter Ryvarden fyr bestemte vi oss for å legge over til Bømlo. Vinden skulle øke på og det var om å gjøre å komme seg over før det satte inn. Det lå nok et lavtrykk ute i havet og pumpet luft i fleisen på oss. Det ble en stri tørn over fjorden.

Etter en pause i Bømlohavn, på trappa til ei hyggelig eldre dame, gikk ferden langs Bømlo. Vi velger å følge Bømlo nå, og ligge mest mulig i le av landet for nordavinden som blåser fælt for tiden. Bømlo sin østside har ikke akkurat flust med fine teltplasser. Slitne som vi var tok vi etterhvert inn i første vik hvor vi kunne finne ly. Vi låner litt plass på en terrasse ved et sjøhus og håper det går bra. Her sover vi ute i natt og håper duggfallet uteblir med nordavinden.

Lite bilder fra dagen i dag. Har hatt nok med å klype i åra i dag.

I dag var ankerdrammen fortjent

GPS’en stoppa på 613 km noe som skulle gi en etappe på 38 km i dag. Det er vi fornøyde med på en dag som i dag,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s