Dag 19

I videoen fra i dag morges sa vi at vi var kommet til dag 18, men det stemmer jo ikke. Vi har nå gjennomført dag 19.

Først litt fra dag 18. Vi hadde gått tidlig til sengs for å stå tidlig opp dagen etterpå. Før vi har rukket å hilse på Ole Blund hører vi noen utenfor som spør om vi er de rustne menn. Det er Thom-Arne som har fulgt oss på nettet. Han er padler, opprinnelig drammenser og nå bosatt på Bømlo. Hyggelig å få slå av en prat og hyggelig at folk følger med oss.

Hyggelig med besøk fra deg Thom-Arne

Så til dag 19. Starten var fin, sånn rent bortsett fra at Arne måtte i land to ganger. Det svir noe infernalsk i lysken. Tenkte først at jeg måtte ha på meg noe ull som ikke var fullt av salt. Inn på land av med drakt, strippe ned og på med tørr ulltruse. Litt lenger ned svei det like forbannet. Inn på land, av med drakt for så grave frem en mikrofiber bokser. Det svir litt mindre, men fortsatt ubehagelig. Talkum er prøvd, salver er prøvd og diverse bannskap er prøvd. Ser ikke ut til å gi seg.

Over Selbjørnsfjorden var det fælt mye strømsjø og turen over ble en humpete affære, men vi kom da over. Uansett fikk vi gjort unna effektive 2,5 mil på formiddagen. Etter lunsj økte nordavinden på til 9 m/s i følge Yr. Det gjorde at også kryssingen av Korsfjorden inn mot Sotra ble av det karakterbyggende salget. Det må innrømmes at vi er glade det nå er en stund til neste fjordkryssing.

Det skvulpet godt på Korsfjorden i dag.

Vi fant endelig en fin teltplass helt på sørenden av Sotra. Svinefilet til middag smakte godt i dag. Akkurat når vi hadde slukt maten satte jommen sluddbyger inn.

Trond i sludd

GPS’en stoppet på 689 km i dag. Det skulle gi en etappe på 5,5 mil. Når folk spurte meg om jeg hadde trent før turen fleipete jeg og sa at jeg sikkert var i form til Bergen. Kanskje det er rett det. Greier i hvert fall å legge inn noen mil inn tross nordavinden imot.

I morgen skal vi inn til Bergen. Skal få lagret båter hos Puddefjord kajakklubb og så drar vi opp til svigerfar Toralf Ringsø for hvile og vask av klær.

2 kommentarer om “Dag 19

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s