Dag 22

Da var det på an igjen. Frokost hos Toralf som er gjestfriheten selv. Vi har fått slapp av, vasket og tørket utstyr og kost oss. Toralf kjørte oss ned til Puddefjord kajakklubb. Takk igjen til klubben og spesielt til Elsa og Ian. Ian hadde forresten fikset web adresse på klistremerke til båtene. Nå ser vi riktig så proffe ut. Takk Ian!

Båt med web adresse

Båter ble pakket og vi la avgårde i rimelig fint vær, faktisk så fint at Arne måtte av med tørrdrakt et stund etter at handelshøyskolen var passert.

Vi rakk frem til Alverstraumen i god tid til å bli med floa inn. Været skifter fort her på Vestlandet og inne i sundet snødde det faktisk kraftig. Arne angret en stund på at tørrdrakten ikke ble beholdt på.

Det vises kanskje ikke så godt på bildet , men det snødde tett en stund

Det var ikke så mange plasser å klyve i land inne i Alversundet, men vi var heldige og fant et båtskjul som ingen nektet oss å benytte da det var tid for lunsj.

Fin lunsjplass når det er skitvær ute
Trond tar en lunsjdupp.

Ellers fikk vi med oss et hyggelig besøk på Feste Nærkjøp. Ikke mange sånne butikker igjen her til lands.

Trond på vei inn til Feste Nærkjøp

Får ikke til å se uanstrengt ut på selfie, men uansett: sjekk regnbuen

Da vi kom opp i nordenden av Alversundet hadde sjøen begynt å falle så vi fikk skyss med strømmen ut av Allversundet. Like før vi skulle legge over Fensfjorden stod det en dame på et nes og vinket til oss. Det viste seg å være Valborgs, svigerinnen til Trond. Hun var i området og fant oss ved hjelp av sporingen.

Trond og svigerinne Valborg
Rustne menn på vei over Fensfjorden

Vi la over Fensfjorden i flotte forhold. Da vi kom på den andre siden var likevel batteriene tomme. Vi fant ei vik uten særlig teltplass, men vi har heldigvis med hengekøyer.

Her sover vi i natt
Fin, men kald kveld. Det er nysnø på fjellene i bakgrunnen

I dag har vi fulgt strømmen og hatt vinden i ryggen. Jeg kom i skade for å huske feil km stand i går. Vi hadde padlet 723 km og ikke 725 slik jeg skrev. Når GPS’en stoppet på 786 i dag, skulle det gi en etappe på 6,3 mil. Det er ny pers på denne turen. I morgen regner vi med å nå over Sognefjorden. Det går da fremover.

2 kommentarer om “Dag 22

  1. Veldig spennende! Er innom bloggen hver dag! Imponerende innsats! Gleder meg til fortsettelsen! God tur videre! Mvh Siv L

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s