Dag 27

Dag 27 startet perfekt med pådekt frokost hos Marit og Kjell. Utrolig trivelig å møte deres gjestfrihet. Vi hadde en lang og koselig frokost sammen. Mange gode historier fra livet både på Indre Fure og på sjøen. Både jeg og Trond synes det er veldig spennende lære noe av historien til de vi møter.

Pådekt frokost gjør godt for to rustne menn. Marit, Kjell og Trond.
Vakre Indre Fure

Gode, mette og uthvilte tok vi farvel med Marit og Kjell og la kursen ut mot Stadt. Vi startet med rolige forhold og nesten ikke vind. Vi passerte Ytre Fure og tenkte dette blir enkelt.

Ytre Fure

Det ble ingen Stadt runding på «walkover» for oss. Da vi rundet neset i sør-øst ble det stor sjø og masse reflekser. Var bare å få beina oppunder knestøttene og holde fokus. Fikk en liten pust bak ei øy utenfor Ervika, men ellers var det fullt fokus. Da vi rundet Stadt så vi at det ikke var stille der heller, så vi fortsatte bare videre med kryssing over til Sandsøya. Dønninger og stor sjø fulgte oss hele veien inn. Da vi endelig steg i land på Sandøya hadde vi ikke vært ute av båtene, og vi hadde vært på hugget i 5 timer. Slitne og lett euforiske kunne vi ta en god pause. Det ble ei økt som kjentes. Jeg er bare så takknemlig for at vi startet godt uthvilte. Takk igjen Kjell og Marit.

Litt læring for vår del etter denne turen. Vi burde lest bølgevarsel og vi burde hatt neopren på hodet for å bevare varmen i tilfelle velt. Dersom noen av dere som leser dette planlegger Stadt i kajakk, så vær godt forberedt. Det er spektakulært der ute, men det er også en grunn til at strekket er beryktet.

Nå har vi fått sette opp teltet på Moltustranda like ved et smoltanlegg. Det er litt støy her, men jeg tror vi skal få sove godt likevel. Trond snorker allerede

Fiskekaker til middag i dag.

GPS’en stoppet på 1002 km i dag. Vi har padlet over 100 mil. En tredjedel av turen ca. Dersom noen med kart og god tid kan gi en tilbakemelding på om vårt estimat på 3000 km totalt er noenlunde rett så gi gjerne en tilbakemelding. Dagens etappe ble 4,9 mil.

I morgen skal vi ha en kort etappe opp til Flø for å besøke Lidun. Det gleder vi oss til.

4 kommentarer om “Dag 27

  1. Dere nærmere dere hjemlige trakter! Værmeldingene er fantastiske for nasjonaldagen. Kanskje dere rekker å rope hurra i Trøndelag, med 20 grader pluss i tillegg? Stå på, gutter!

    Liker

  2. En kommentar i forhold til estimert distanse 🙂 Dattera mi, Hanne Ryen Smevold, syklet Norge på langs sommeren 2016. Hun syklet mye langs kysten, men likevel ganske store veier og mest nord-sør. Hun syklet 3017 km, så jeg vil nok tro at dere kanskje padler noen mil lengre enn 3000 km. Riktig god tur videre 🙂 Hilsen Gunn Torill Ryen

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s