Dag 29

Deilig å våkne hjemme hos Lidun i dag. Drikke kaffe og sitte ved et bord og spise er jommen godt. Det er sånt jeg gjør hjemme hver dag, men etter snart en måned på tur har jeg lært å sette pris på sånt.

Dag, som er en gammel padlevenn av Lidun og Trond kom også innom og slo av en prat, hyggelig.

Trond, Dag og Lidun. Nok en gang: sjekk utsikten

Etter frokost ble det pakking og igjen tid for å ikle seg tørr og ren ull under tørrdrakten. Deretter var det tid for Yoga.

Trond og Lidun praktiserer terrasse yoga
Yoga

Etter at yoga var unnagjort ble Lidun med oss ned på stranden for å gi oss en dytt gjennom bølgene som brøt litt inne på stranden. Takk igjen Lidun for gjestfrihet, god mat og gode samtaler.

Det var stille og fint vær og vi la greit av gårde. På vei over mot Godøya røyk snora på roret til Arne. Det ble en slingreferd de ca 7 km over fjorden. Bare glad det var stille hav og at ikke dette skjedde på to dager siden utenfor Stadt. Det hadde vært ugreit. Da vi kom over til Godøya ble det fiksing av ror. Det var ingen enkel affære. Trond måtte bidra med alle sine 186 cm for å nå inn i sittebrønnen og løsne en strammeskrue der, men det gikk til slutt.

Arne fikser båt

Reparasjonen tok lang tid og vi forstod at det ikke ble noen lang etappe i dag. Sola hadde dukket frem så vi fikk en liten bit i kun ulltrøye i dag. Det var deilig. Etter ikke lenge kom nordatrekken så vi måtte på med padlejakker igjen. Da vi kom over til Valderøya var det en bil med kajakk på taket som tutet på oss. Bilen stoppet, og ut spratt Øystein som er elev på videregående kurs som Trond har. Etter kom også Monica og Frode. De hadde fulgt sporingen vår og fant oss. Utrolig artig at folk følger med og tar kontakt, en skikkelig energiboost.

Monica, Frode og Øystein

Monica hadde med energidrikk og sjokolade til oss også. Trond fikk også et flagg som han kan ha på båten 17. mai. Takk til Monica, Frode og Øystein.

Trond nyter energidrikk og sjokolade

På vei opp mot fyret på Hildre ble det godt med vind imot og vi så skodda komme der ute. Bestemte oss for å se oss om etter en plass å sove. Vi tok en tur innom kaia ved ferjeleiet ved Skjelten. Her satt det en kar utenfor et fint naust. Freidige som vi er spurte vi om lov til å ligge i naustet. Det fikk vi. Vi ligger nå i et flott naust med downlights i taket til og med. Det kom etter hvert flere fra området innom naustet. Artig for oss å treffe nye folk og kjenne på stemningen. Øl fikk vi også. Folk på Skjelten må jeg si er trivelige.

Hyggelig å prate med verten Trond også. Dette har vært en fin opplevelse for oss. Takk til Trond og Wenche for at vi får sove i naustet.

Wenche, Trond og Trond

GPS’en stoppa på 1056 i dag tror jeg. Ble ikke mer en 34 km i dag. Hadde nok kommet lenger om det ikke hadde vært trøbbel med roret. I morgen skal vi prøve å komme av sted tidligere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s