Dag 31

Gratulerer med dagen til dere som leser dette!

Vi som er så heldige å få bo i dette gode og vakre landet er virkelig heldige.

Vi stod opp i dag til frokost, og for min del kaffe, hos Ragnhild. Vi har gode soveposer og godt liggeunderlag, men å sove i seng med sengetøy trumfer det meste.

Arne med vertskapet, Jenny og Ragnhild

Ragnhild og Jenny dro for å delta i feiring av nasjonaldagen, og jeg og Trond pakket og ikledde oss vår, for anledningen, tørre ull. Takk igjen Ragnhild for gjestfriheten.

Fikk litt vind imot ut fra Elnesvågen, men ikke veldig mye. Da vi rundet Tornes og skulle legge kursen nordover ble det mer imot. Fikk jobbe en del opp til Bud. Her ble det lunsj og noen telefoner til de nærmeste for å gratulere med dagen. Ble også en liten høneblund i sola.

Fant en lun plass på Bud for lunsj.

Når vi endelig fant motivasjon til å dra igang igjen blåste det ganske friskt imot på Hustadvika. I nasjonaldagens ånd padlet jeg og Trond i tog. Årsaken var at vi ville spare litt krefter på å bytte på å ligge foran og ta vinden, litt som i sykkelritt. Lite dønninger på Hustadvika. Det gjorde at det brøt lite rundt oss. Sjøen var helt grei, men den hadde krappe bølger som bremset farta noe. Vi jobbet oss forbi de to mest utsatte vikene, og så døde vinden ut. Det ble blikk stille og vi kunne legge raskeste vei inn til Rangøya. Det var bra, for med lang tur i går og mye motvind tidligere på dagen i dag kjentes.

På vei inn i skjermet farvann nord for Hustadvika ble vi stoppet av to padlere. Vi var så slitne at vi ikke husker navnene. Bilde fikk vi tatt, da. Eierene av ansiktene på bildet under kan kanskje hjelpe oss med navn. De hadde fulgt sporingen vår og funnet oss. Det ble dessverre en kort prat da både jeg og Trond var rimelig giret på å komme oss i hus på Rangøya. Kanskje treffes vi en gang hvor vi har mere tid senere. Det hadde vært hyggelig.

To padlere som tok kontakt. Hyggelig.

På Rangøya ble det dusj. Deretter ble det hjortekarbonader som vi hadde på fra Trond i Skjelten med pasta og litt surret pepperoni pølse. Takk for karbonadene, Trond. De smakte fortreffelig. Til dessert ble det kransekake som vi hadde fått med fra Ragnhild. Da ble det litt 17. mai på oss også.

God mat på 17. mai

GPS’en stoppa på 1169 km i dag. Med 6,2 mil i går og 5,1 mil i dag begynner kroppene å bli slitne. I morgen skal vi ha en litt mindre etappe in til Tingvollneset. Der legger vi igjen kajakker, og skal ha en skikkelig hviledag hjemme hos Trond. Jeg gleder meg.

Fint på Rangøya i kveld

Håper dere alle har hatt en fin feiring i dag. God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s