Dag 34

Vi pakket bilen, spiste frokost og dro av gårde. Beklager alt rotet vi etterlot Synnøve! Inger Johanne ( Trond sin søster) kjørte oss ut til Årsundet, der hvor vi ble hentet på lørdag. Vi skal padle hele veien og det skal ikke jukses med en meter.

Her ble det pakking av kajakk og intervju med Jan Arve Ødegård som er journalist i «Tidens krav» (avis i Møre og Romsdal). Blir spennende å se hva han skriver om oss. Jeg skal prøve å få delt det med dere når det er klart.

Jan Arve på jobb

I dag var det ingen grunn til å ha på padlejakke. Vi hadde flatt hav hele veien over til Tustna, svakt imot opp sundet mellom Tustna og Stabblandet og blikk stille over Edøyfjorden (Trondheimsleia). Deilig!

Trond har tydeligvis en hang til fiskekaker. Vi hadde noen igjen fra vårt besøk på Flø. Min padlekollega ymtet frempå at de kanskje kunne få plass i fryseren på Tingvoll. Det ble ikke mottatt med stormende jubel. Fiskekakeprosenten skal etter sigende være et sted mellom 90 og 100 i den fryseren. Fiskekaker ble altså medbrakt videre på kajakktur, og ble nytt med stor appetitt på Edøya. 1 kg fiskekaker satte vi til livs. Til dessert ble det kanelsnurr som Trond sin datter hadde bakt. De smakte fortreffelig Marta!

Gode og mette padlet vi oppover øst-Smøla. Bestemte oss for å ta turen helt opp til Steinsøysundet. Ble litt motvind oppover, men nå er vi så godt vant og dette var ikke av sånn styrke at det gir grunn til klage. Vel framme ble vi mottatt av Anders, Kristine og Mette.

Mottakelse i Seinsøysundet

Mette er vår evig gode nabo på Smøla og tremenning til min kjære Torill. Torill har feriehus og aner fra Storneset på Smøla, så her er vi mye.

Det bringer meg videre på neste tema. Smøla er en fantastisk plass å oppleve i kajakk. Utallige holmer og skjær, og masse plasser med mye interessant historikk. For de som ønsker litt tilrettelagt opplegg så har Smøla Kajakk mye å tilby både av kurs og utleie av kajakker. De ligger fantastisk flott til her i Steinsøysundet. Anbefales av en rusten trondhjemmer med sans for Smøla!

Anders har virkelig gjort pizzabaking til en vitenskap. Det må jeg si har gitt resultater. Som Trond sa «bedre en det beste i utlandet», da regner jeg med at Italia er medregnet. Ligger nå i senga med stappfull buk.

Kristine, Mette, Trond og Anders nyter pizza av beste kvalitet

Alltid hyggelig å være på besøk hos Anders og Kristine. Her går samtalen lett og humoren sitter løst. Nok en trivelig kveld på vår ferd. Hyggelig å få treffe Mette igjen også, da det for min del ikke blir så mye mer å se til Smøla på et par måneder.

GPS’en stoppet på 1259 km. 5,4 mil unnagjort i dag.

I morgen skal vi bare en kort tur over til Kvenværet på Hitra. Her skal vi møte et par venner av Trond fra Kvikne. Trond hadde sine første år på Kvikne. Har jeg forstått Trond rett så må det påregnes mer enn en ankerdram i morgen.

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s