Dag 49

Vi våknet til regn, men det har ikke så mye å si når man sover inne. Spiste frokost og og ryddet og vasket oss ut av huset vi leide.

Verten, Torstein kom innom stranda da vi skulle dra og vi fikk en hyggelig prat før vi la ut på vannet. Må innrømme at jeg liker folk i Nordland. Trivelige og åpne folk.

Trond og Torstein

Fra Hannesøya gikk turen nordover. Da det var tid for lunsj hadde vi kommet til Indre Kvarøya. Her var det en hyggelig liten lokal butikk og vi benyttet sjansen til å få bunkret litt mat. Så bra at det finnes slike butikker!

Trivelig butikk med trivelig betjening (glemte å spørre om navnet).

På butikken fikk vi vi tips om et oppvarmet venterom. Med regn ute og blaute til skinnet var vi snare til å komme oss i hus.

Etter lunsj bar det videre nord, og jommen dukket ikke symbolet på polarsirkelen opp på ei øy. Det må vi si er en milepæl å passere den. Nå skal resten av padlingen altså foregå i polare strøk.

Polarsirkelen er nådd

Vi har padlet i et mektig landskap i dag. Kjente fjell som Hestmannen og Rødøyløva har vist seg frem. Passerte også ei havørn som satt så majestetisk på tuftene etter en gammel stabbe, vakkert.

To rustne menn i vakker natur
Trond i god driv forbi Hestmannen

Røydøyløva

Havørna følger med oss

Ikke sol og varmt i dag, men med blekksjø hele dagen kan man ikke klage. Padlet oss litt fast sør på Rødøy. Det var en fylling som ikke var mulig å padle gjennom. Ble et par km omkrok på oss. Med god glid i dag endte GPS’en på 1777, som gir 5,4 mil i dag. Da fikk vi tatt igjen litt av «det tapte» fra i går.

Det er forresten en ungarer på tur sørover. Han har plan om å padle helt hjem til Ungarn. Vi har kommunisert litt med han og kanskje treffer vi på han i kveld eller i morgen tidlig. Endurance Mission – Paddling Upstream kaller han turen sin. Dere kan finne han på FB.

Her gjorde vi strandhugg i dag

Det er grunn til feiring i dag. Vi har kommet over halvveis til målet for innsamlingsaksjonen. Vi har nådd 15 328. Hjelp oss med siste halvdel og bidra!

En kommentar om “Dag 49

  1. Endelig oppdatert. Hadde meg en uke på Helgeland for to år siden og padlet omkring. Ser dere hadde noe roligere sjø mellom Innerkvarøya og Hestmannen enn det vi hadde, men fy flate så flott det var der oppe. Vi hadde en tur innom samme butikken på Innerkvarøy og kan med hånden på hjertet si at det var virkelig fabelaktige folk på den (og alle andre) øyen der oppe. Nå er bloggen lagret og jeg kan følge med hver morgen. Takk for flott lesning, og god tur videre 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s