Dag 50 og 51

Var så sliten da vi kom i land på dag 50 ar det ikke ble noen blogg som ble skrevet da. Mer om det senere.

Først helt tilbake til dag 49. Utpå kvelden kom Richard padlende. Han er fra Ungarn, men har bodd mange år i Lofoten. Nå skal han padle fra Lofoten og helt hjem til Ungarn. Han fant oss via sporingen helt nord på Rødøy. Ble et hyggelig møte med en trivelig langtur-padler. Dere finner han her på FB. Han er en særdeles hyggelig kar som sikkert ikke har noe imot at noen tilbyr husly på veien sørover.

https://www.facebook.com/EnduranceMissionPaddlingUpstream/

Richard
En som skal sørover og to som skal nordover

Vi ønsket Richard god tur videre og la turen nordover opp til Bolga. Fikk litt motvind, og som dere ser på bildet over var vi litt lettkledde. Da var det deilig å finne en åpen butikk på Bolga. Fikk en trivelig prat med Marit som driver butikken også.

Marit som er bestyrer på butikken på Bolga og Trond

Vi bare digger sånne butikker. Etter at vi hadde fått i oss både sjokolade, is, skoleboller, vaniljesaus med mer gikk turen videre opp forbi Kunna som er skillet mellom Helgeland og Salten.

Kunna

Det kan være et tøft strekke forbi Kunna så vi ville benytte været og padle forbi Kunna med gode forhold. Det resulterte i en lengre kryssing over til Fugløya. Vi fikk også litt motvind som ikke var meldt, så det ble en dryg tur over. Gode og slitne kom vi endelig i havn på Sørfugløy. En fantastisk fin plass. Vi slo opp teltet inne i havna og satte oss oppetter en naustvegg for å lage mat. Etterhvert dukket et trivelig fransk par opp. Vi ble tilbudt å sove inne i seilbåten deres. Da det er mange dager siden ulla vår har får kjenne Milo, og teltet allerede var oppe takket vi høflig nei. Ble i stedet enige om å møtes til frokost i båten.

Emmanuel og Saskia

Sånn startet altså dag 51 med frokost ombord i båten til Saskia og Emmanuel. De seiler en flott aluminiumsbåt, og har seilt fra Normandie opp til Norge. Veldig trivelig møte med franske seilere for oss.

Farvel til våre franske venner

På starten i dag hadde vi god rævbør og fikk gjort unna en god distanse. Hadde ei lang kryssing foran oss over Saltenfjorden over til Bodø. Den gikk for så vidt helt greit, men vi fikk et parti hvor skodda gjorde sikten veldig dårlig. Måtte frem med GPS for å holde kursen. Hadde egentlig tenkt oss en tur inn til Bodø, men droppet det og padlet ut til Hjartøya like utenfor. Vi får ta Bodø i morgen.

GPS’en stoppet på 1832 på dag 50 og 1870 på dag 51. Det skulle gi 55 km på dag 50 og 38 km på dag 51.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s