Dag 57

Fikk en grei tur videre inn Vestfjorden. For de som følger sporingen så kan de se at det ble mye midtfjordspadling. Nordavinden var der selvfølgelig og bremset litt, men vi hadde en fin reise frem til Skarstadhamn. Da vi ville prøve å time floa inn Ramsundet ble det en lang pause her. Veldig fin plass og deilig varm sol gjorde pausen til en av de bedre vi har opplevd så langt. Vi kunne til og med kaste skjorta og nyte sola.

Vakkert inne i Ofoten
En av få lunsjer i «baris» så langt

Etterhvert mente vi at vi skulle få strømmen med oss og la utpå igjen. Blikk stille og fint, men strømmen hadde ikke snudd helt ennå så farten ble ikke så høy som vi hadde håpet på. Etterhvert kom både strøm og nordavind. Ble skvalpesjø som vi måtte stampe oss igjennom opp til Ramsund. Da vi kom dit var vi dyktig slitne og sultne. La til på flytebrygga og gjorde oss klare for å løpe opp på butikken. Da dukket det opp to jenter i uniform som forklarte at dette var militært område og at vi egentlig ikke kunne være der. Etter å ha forklart situasjon og ærend ble vakta ringt opp og vi fikk lov å bli. På Bunnpris fant vi ei hyggelig dame som varmet hver sin hele ferdiggrillede kylling i mikroen til oss. Tuslet ned til havna og fant oss et skur som vi lånte. Her ble kyllingen fortært, før vi igjen la ut i den sure nordavinden. Ville rekke å utnytte strømmen gjennom Ramsundet. Rent bortsett bra at vinden bremset godt funket det bra. Ville ikke hatt den strømmen imot. Da vi kom ut av Ramsundet og inn Tjeldsundet var det god fart i strømmen her også, så vi valgte å ble med videre. Da klokka begynte å nærme seg 11 på kvelde; var krefter oppbrukt og vi søkte til land. Fikk satt opp telte og stupe inn for å sove.

Nå ligger vi i teltet on slapper av. Sola skinner ute og det er godt og varmt. Vi har det ikke travelt da vi må vente på strømmen for å komme ut av Tjeldsundet. Godt mediene rolig dag etter den strabasiøse dagen i går.

GPS’en stoppet på 2083. 5,4 mil som kostet en del i går, selv om vi ble hjulpet av strømmen.

I dag er planen å padle opp til Harstad å besøke Anne Britt. Det er ikke så langt opp dit og en litt kort dag virker forlokkende på verkende kropper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s