Dag 64 & 65

Har slitt litt med overskudd til å skrive blogg hver dag, og da blir det gjerne to dager i slengen. I skrivende stund har vi kommet til dag 66, men det får jeg ta senere.

Dag 64 startet med nydelig pådekt frokost hos Turid og Tor. Gode og mette ble vi kjørt ned til Tromsø Havpadleklubb av Turid. Takk for gjestfrihet, mat og kjøring Turid og Tor. Hadde det ikke vært for gode hjelpere som dere langs kysten vet jeg ikke om jeg hadde orket dette.

Mens vi pakket og ordnet kajakker ble det intervju med NRK. Jørn Inge, en hyggelig NRK journalist, intervjuet oss. I utgangspunktet trodde vi det bare skulle bli et radioinnslag på NRK Troms, men så havnet vi jommen på riks radio og Kveldsnytt også. Artig for oss det. Det ligger link til sendingen på vår FB side.

Trond trives som intervjuobjekt.

Så langt har det vært stort sett motvind, så også på dag 64. Heldigvis passet det godt med floa og vi fikk strøm som veide opp for motvinden opp forbi Tromsøya. Holdt da greit tempo oppover. Været var surt og kaldt og det ble en hustrig dag. Lunsjen ble tatt i trappa bak et naust i le av vinden. Da vi skulle krysse over til Lyngen lå skyene tungt over Lyngsalpene. Fikk dessverre ikke panoramautsikt mot dette kjente fjellområdet. En lang kryssing over med vind imot og humpete sjø kostet noe både mentalt og fysisk. Da er det hyggelig med lundefuglen som jobber med å fylle matfatet rundt oss. En trivelig fugl den lundefuglen. Kom etterhvert over til Lyngen og landet på ei nydelig strand i Ravik. Her så vi folk oppe ved et hus og tok turen opp for å høre om vi kunne sette opp teltet nede ved stranda. Glen, som vi traff, hadde ikke noe imot det, og litt ut i samtalen spurte vi forsiktig om det ikke var mulig å rulle ut soveposene i naustet. Glen tok en telefon til svigerfar som eier naustet, og gjestfrie som man er i nord var det ikke noe problem. «Vi sku bare slå oss til». Teltet vårt er av beste kvalitet, men det å slippe å sette opp og pakke telt sparer oss for en del energi. Det å kunne skift under tak i ly for vind og regn er også hakket mer komfortabelt enn å stå ute. Tusen takk til Glen og svigerfar for lån av naust.

Glen og Trond foran naustet vi fikk låne.

Etter å fått laget middag, som bestod av benfrie svinekoteletter og Vossakorv med spagetti, tok vi turen opp for å hilse på Glen. Her møtte vi en herlig familie med syv barn. En sov, men resten dukket etterhvert opp og lurte på hvem disse fremmede karene var. Artig å få et avbrekk fra det vi gjør hver dag og treffe barn med masse energi og humør. Hyggelig å treffe familien deres Glen og Aleksandra.

Da vi våknet på dag 65 i naustet hadde sola begynt å titte frem. Fikk i oss mat og kom oss i båtene. Prøvde å gjøre det litt fort da det var meldt en del motvind utover dagen og vi hadde en lang kryssing fra Lyngen over til Vorterøy foran oss. Til å begynne med var ikke nordavinden sterk, men nok til at det ble en del jobbing imot. La oss helt inntil land. Her blir det gjerne litt le av og til, og vi får litt turbulens som gjør vindpresset noe mindre. Da vi rundet neset ved Lyngstuva hadde vi sett for oss å få vinden godt imot fra øst, men det var helt vindstille. Kryssing vi hadde foran oss var mellom 12 og 15 km, noe som gjerne tar to til tre timer, så vi regnet med at det kom til å bli vind etterhvert, i og med at det var meldt. Vi nyttet sjansen og gå på i greit tempo. Det gjorde at vi kom et stykke over før vinden kom. Etter det ble det et slit å komme over, men til slutt landet vi på Vortøy. Fikk en fin pause i sola på Vortøy.

Fra stranda på Vortøy fikk vi in utsikt mot Lyngsalpene.

Vi hadde avtalt å møte Trond sin søster, Inger Johanne på øya Kågen. Vinden hadde løyet noe mens vi hadde lunsj, så turen over til Kågen gikk fint, men opp sundet mellom Kågen og Arnøya ble det tydeligvis en slags trakteffekt og det var bare å krumme seg ned og padle imot. Det var da utrolig deilig å endelig komme gjennom sundet og frem til ferjeleiet på Storstein. Her ble vi tatt imot av hele familien Eri/Bråstad med flagg og champagne.

Mottakelse av beste sort
Champagne da gitt

Vi skiftet og lesset opp både båter og utstyr på henger og i biler. Turen gikk herifra inn til Nordreisa hvor vi skal slappe av i to dager og samle krefter før ferden går videre. Så langt har vi bare hatt en kviledag om gangen. To hele dager uten å dra i åra skal bli deilig. Vi trenger det, og kanskje spesielt jeg, som har slitt med en del betennelser. Håper å starte på søndag frisk og rask og uten behov for å knipse tabletter.

Vi skal da bruke noen dager opp til Hammerfest hvor vi skal møte Sam Pedersen. Han kommer inn som superreserve på Finnmarka. Sam er en meget erfaren padler som har padlet hele strekket fra Svinesund og opp til Skjervøy i noe yngre år. Han har i senere tid vært elev på kurs hos Trond, så Trond og Sam har padlet sammen i krevende forhold før. Vi er utrolig glad for at Sam blir med på dette, som er den mest utsatte delen av ruta. Det å være tre betyr mye i forhold til både sikkerhet og det mentale. Mer om Sam blir det helt sikkert når han får koplet seg på.

GPS’en stoppet på 2316 på dag 64 og på 2364 på dag 65 som gir henholdsvis 5 mil og 4,8 mil. Fornøyd med det på to dager med vinden imot….igjen.

Ikke glem de som trenger all hjelp man kan få. Støtt One Family – No Borders på vår FB side. Følg linken under og bidra!

https://www.facebook.com/donate/404732023588177/?fundraiser_source=external_url

2 kommentarer om “Dag 64 & 65

  1. Du skriver godt, Arne – kjekt å lese! Unner dere en pause nå, samt sol og medvind i dagene som kommer!!! ☀️☀️☀️

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s