Dag 77 og 78

Dag 77

Det ble frokost i skolen på Måsøy før vi pakket og vasket etter oss. Båter ble pakket og vi la over mot Magerøysundet. Fikk en grei reise over med vind bakfra. Da vi nådde inn i sundet meldte naturen sine behov og Trond tok turen opp til noen hytter i Stikkelvåg for å låne toalett. Vassklosett ble det på han, og han måte takke høflig nei til to kaffeinvitasjoner, da vi vil nytte floa gjennom sundet. Gjestfriheten sviker sjelden her oppe i nord. Gjennom Magerøysundet gikk det så det kostet. Både strøm og vind gikk rett vei og vi var oppe i over 14 km/t til tider.

Fin seilas gjennom Magerøysundet.

Etter å ha passert Magerøysundet ble det lunsj av den kalde hustrige sorten. Lite med tosifrede tall på gradestokken her oppe også. Det blåser kaldt og er surt. Noen påstår at det er fint her på sommeren, men når sommeren kommer vet visst ingen.

Kald og hustrig pause før siste biten inn til Honningsvåg

Vi valgte å avvike litt fra ruta og gå opp til Honningsvåg for å gjøre unna litt mer av distansen før kryssing over til Sværholt.

Honningsvåg i sikte

Ble en del forsøk på å finne teltplasser langs landet sør for Honningsvåg, men det var ikke lett å finne noen plass for to telt som var rimelig flat. Etter å konferert med Dag Norum som er vår lokale padle-sjaman her oppe, fikk vi tips om at det var en flat plass ved et nedlagt ferjeleie. Her endte vi altså opp ved siden av det gamle servicebygget. Ikke akkurat villmark, men det er flatt og tørt.

Urban camping

Utpå kvelden kom det en kar forbi som var ute for å luftet bikkja. Han lurte på hvem vi var. Vi fortalte litt om hva vi holdt på med. Karen jobbet i Radio Nordkapp og det ble da et spontant intervju på ferjeleiet.

Det var Sam som skulle stå for middagen i dag. Må si at han legger noe mer i matopplevelsen en det jeg har pleid å gjøre. Biff i peppersaus med fersk ingefær topper det meste av det vi har spist tidligere på turen, uten at jeg av den grunn prøver å snakke ned fiskesuppa til Trond.

GPS’en stoppet på 2652. Ble 44 km unnagjort, da.

Ankerdram i Honningsvåg.

Dag 78

I dag ble det mye diskusjon om været. Vi var veldig usikker på hva vi skulle gjøre. Planen for dagen var å gå fra Honningsvåg og over til Sværholt. Dette er en lang kryssing på ca 2 mil, og området rundt neset på Sværholt kan være utfordrende. Yr meldte 8 m/s i Honningsvåg. Etter telefoner både til Redningsskøyta i Honningsvåg og til Dag Norum ble det enstemmig vedtatt å vente på bedre forhold.

Sam har bidratt med oppbyggelig lesing fra forliset av MS Rokta. Vi får ta det rette valgene, så ingen trenger å redde oss.

Sam bedriver oppbyggelig høytlesing

Nå sitter vi alle tre inne i vårt eminente Exped Pegasus telt. Det regner ute, praten går og vi slapper av. Dagen i dag blir nok brukt til å slappe av og hente energi til de neste etappene. Her oppe i Finnmark er det ingen enkle strekk og man må stort sett være på hugget.

Innsamlingsaksjonen har nå nådd det opprinnelige målet på 10 kr pr km. Det er fantastisk bra! Takk til alle som har bidratt! Det at vi har nådd målet betyr ikke at eventuelt overskytende ikke kommer til nytte. Behovet er stort så fortsett gjerne å bidra.

https://www.facebook.com/donate/404732023588177/?fundraiser_source=external_url

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s