Lanullva sørger for at Tre rustne menn holder kroppen varm og fri for flått.

 

Det å holde varmen på tur nødvendig for å ha en god opplevelse. Vi skal tilbringe mye av dagen i vannoverflata. Selv om vi vil kle oss for å holde vann ute, så er det umulig ikke bli enten blaut eller fuktig. Da er det en ting som gjelder, og det er ull. Ingen syntetiske materialer som vi kjenner til har den samme egenskapen til å holde varmen når det er fuktig. Med ull fra Lanullva vil vi holde varmen både på sjøen og i leir.

Vi er så velsignet at vår ferd går i et land hvor det å bli spist eller skadet av noe som lever i naturen er minimale. (Da ser jeg bort fra prakteksemplaret av homo sapiens om bord i en nyinnkjøp RIB med 300 hester i hekken). Likevel er det en slange i vårt paradis. Det var billedlig talt, vår slange er et bitte lite kryp som på grunn av varme somre og vintre bare blir fler og fler og kalles gjerne flått, hanntikk, skaumann, skogtroll, eller hva man nå ønsker å kalle svineriet. Et lite kryp som ikke kjennes når det borrer seg fast, som heller ikke er så smertefullt å fjerne, men som kan legge igjen bakterien Borrelia burgdorferi sensu lato. Denne bakterien kan gjøre deg alvorlig syk. Lanullva har laget en serie med ullklær, Anti-Tex, som hindrer angrep fra denne lille djevelen, og dermed øker sjansene våre betraktelig for å komme friske frem til mål. Inntil vi har passert Brønnøysund må vi nok innom flåttbefengt terreng titt og ofte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s