Dag 52

Våknet til regn i dag, så da snudde vi oss i posen og ventet litt. Ikke lenge etter stoppet lyden av dråper på teltduken. Med en fin varm temperatur ble det frokost ute. En kort tur over sundet og så var vi inne i byen. Fikk dratt kajakker opp på er flytebrygge og tuslet inn til byen.

Vi hadde forresten en opplevelse på dag 50 som jeg har glemt å fortelle om. Like før vi kom til Bolga ringte tastetelefonen til Trond. Det er en telefon med taster og med et nummer som få kjenner. Grunnen til å ha en tastetelefon er at den kan opereres med våte fingre. Det kan ikke en smarttelefon. Grunnen til at få kjenner nummeret er at den kun skal brukes når det er veldig viktig og for å spare batterier slik at den kan brukes ved behov. Denne telefonen ringte altså da vi satt på fjorden over til Bolga. Det var Trond sin Synnøve som ringte. Hun hadde fått telefon fra både Texas og fra Hovedredningssentralen om at Trond sin Spot hadde sendt ut nødmelding. Vi sjekket og der lyste jommen nødknappen. Synnøve fikk da avverget en unødig redningsaksjon siden hun fikk tak i Trond via tastetelefonen. Det skal egentlig ikke være mulig å utløse denne utilsiktet da det er en klaff som dekker for selve knappen for utløsning. Vi prøve å annullere uten hell, og vi prøvde å slå av og på igjen. Nødknappen lyste like fullt. Nødpeilesenderen vil bli sendt til leverandør og leverandør vil sende en ny som vi kan plukke opp i Harstad. Nå er det min Spot som brukes. Se FB for oppdatert link til sporing.

Når jeg så hvor greit det er å ha en sånn telefon var det første ærendet i Bodø å skaffe en. Det var fort gjort og nå er jeg eier av en tastetelefon også. Etterpå bar det inn på Skandinavisk Høyfjellsutstyr for innkjøp av noen ting vi trenger og Real Turmat. God service og en hyggelig prat fikk vi der også.

Før vi gikk tilbake til båtene ble det gatekjøkkenmat og softis til dessert. Smakte godt må jeg si, litt smålei av egen matlaging som vi er. Blir mange av de samme rettene som går igjen.

Is til dessert i Bodø. Trond ringer for å høre om vi kan få leid ei hytte

Etter litt research på nettet hadde vi funnet ei hytte på Kjerringøy som var til leie. Trond ringte fra Bodø, hytta var ledig og vi slo til.

Så litt på kartet og tenkte dette var fort gjort å padle opp til Kjerringøy. Med korte benklær og padlejakke la vi av gårde med god medbør. Det gikk greit oppover, men det var drygere enn vi hadde sett for oss. Da vi passerte neset før stranda på Mjelle ble vinden kaldere og sjøen grovere. Ingen av oss var komfortable uten tørrdrakt i slike forhold. Bestemte oss da for å gå i land og skifte før vi krysset over til Kjerringøy.

Kjerringøy på den andre siden.

Med Tørrdrakter på kom vi oss greit over sundet og videre opp til Fjær. Her bor vi i ei fin lita hytte i hagen på en bondegård. Har nå padlet seks dager i strekk og skal ha hviledag i morgen. Da blir vi to netter i hytta. Det blir deilig. Nå er det surt og kaldt ute, da er det deilig å være inne.

GPS’en stoppa på 1908, 3,8 mil i dag.

Innsamlingsaksjonen til One Family – No Borders går også fremover. Nå vi oppe i 16408 kr. Det er kjempebra! Bidra og hjelp mennesker vi nød! Takk til alle dere som har bidratt. Har stor tro på at vi vil nå målet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s